به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی کاظمی در نشست خبری امروز که با موضوع امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳ برگزار شده بود؛ گفت: با پایشی که در استانها و مناطق آزمونها داشتیم؛ وضعیت آموزشی استانها تا کف مدرسه مورد پایش و رصد دقیق قرار دادیم و برنامهریزی برای دستیابی به وضعیت مطلوبتر را طراحی کردیم.
وی با اشاره به تأثیر این نوع از برگزاری امتحانات نهایی در افزایش عدالت آموزشی گفت: کسب رتبههای زیر ۱۰۰۰ در کنکور ۱۴۰۲ توسط دانش آموزانی که در مناطق کمتر برخوردار و محروم کشور بودند؛ حاکی از این موضوع است که دانش آموزان با تمرکز و توجه به آزمونهای نهایی و ایجاد سابقه مطلوب میتوانند زمینه موفقیت خود را در کنکور سراسری فراهم کنند. این در حالی بود که سال گذشته تأثیر سوابق تحصیلی ۴۰ درصد بود و قطعاً با تأثیر ۵۰ درصدی و در سال آینده تأثیر ۶۰ درصدی، ما شاهد این باشیم که به کمک برنامهریزیها و طراحیهای صورت گرفته بتوانیم عدالت آموزشی بیشتری را در سراسر کشور فراهم کنیم.
کاظمی با بیان اینکه تلاش کردیم برای دانش آموزان دهم و یازدهمی که امسال برای اولین بار امتحان نهایی خواهند داشت آزمونهایی به صورت استاندارد داشته باشیم؛ گفت: دانش آموزان را به کمک برنامههایی که از ابتدای سال و به ویژه از نوروز ۱۴۰۳ با پایگاههای علمی داشتیم؛ تقویت کردیم.
امتحانات نهایی بر مبنای کتب درسی و در چهارچوب آزمونهای شبه نهایی است
وی با اشاره به برگزاری آزمونهای شبه نهایی در برای پایه دهم و یازدهم گفت: این آزمونهای شبه نهایی که برای چهار عنوان درسی برگزار شد؛ دانش آموزان را با سوالات استاندارد بر اساس چهارچوب کتاب درسی آشنا کرد. این آزمونهای شبه نهایی با همکاری معاونت آموزش متوسطه سازمان پژوهش و مرکز سنجش صورت گرفت و همین چهارچوب طراحی سوال در اختیار دانش آموزان و همچنین طراحان سوال امتحانات نهایی قرار گرفت.
معاون آموزش متوسطه با اشاره به اینکه برخی از دانشآموزان آمادگی لازم را پیدا نکردند و میخواهند با تقلب در جلسه شرکت کنند گفت: با توجه به قانون رسیدگی به تخلفات آزمونهای نهایی و با عنایت به اینکه آزمونهای نهایی آموزش و پرورش جلوه ملی و اجتماعی بیشتری را خواهد داشت به تخلف متخلفان رسیدگی خواهد شد. در سالهای قبل با متخلفان بنا بر مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش برخورد میشد اما از سال گذشته بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی و آئین نامه اجرایی نسبت به ایجاد هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات آزمونها عمل خواهیم کرد که با هدف ارتقای سلامت آزمونها و پیشگیری از تخلفات و جرایم احتمالی طراحی و ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه رویکردهای ما رویکردهای پیشگیرانه است و امیدواریم ان شاالله تخلفی را شاهد نباشیم؛ گفت: ضرورت دارد اطلاع رسانی مناسبی به دانشآموزان از طریق رسانهها و در خصوص عواقب تقلب صورت گیرد؛ ضمن اینکه در کارت شرکت در جلسات امتحانات نهایی هم این موضوع مورد تاکید قرار گرفته است. پیشگیری از تقلبات طبیعتاً موجب افزایش سلامت امتحانات و ایجاد عدالت آموزشی بیشتر خواهد شد.
ثبت ۲۸۰۶ تخلف در امتحانات نهایی سال گذشته / تنها ۲۳ نفر اعلام برائت گرفتند
معاون آموزش متوسطه با اشاره به نظارتهای بیشتر در برگزاری امتحانات نهایی و ارسال گزارش تقلبها به هیئت بدوی گفت: هیئت بدوی ۱۰ روز پس از اعلام گزارش اولیه نظر خود را اعلام خواهد کرد. سال گذشته از مجموعه آزمونها با بیش از ۹۰۰ هزار نفر شرکت کننده، دو هزار و هشتصد و شش تخلف را داشتیم که برای دو هزار و ششصد و چهل و سه نفر رأی قطعی صادر شد و مابقی رأی غیر قطعی گرفتند. برخی از آرا قطعی و برخی دیگر غیر قطعی و قابل تجدید نظرخواهی هستند.
کاظمی افزود: در تمام آرای صادر شده تنها ۲۳ نفر از اتهامات مبری شدند. ۷۰۱ مورد اخطار کتبی و ۱۴۸۰ مورد هم محرومیت از یک عنوان درسی در امتحانات نهایی مواجه شدند و مابقی از شرکت در همه امتحانات نهایی محروم شدند. معاون آموزش متوسطه تاکید کرد: عمده تخلفات ثبت شده ناشی از همراه داشتن وسایل و تجهیزات غیر مجاز بوده است. همراه داشتن یادداشت، اخلال در نظم جلسه، شرکت فرد دیگری به جای داوطلب از جمله تخلفات صورت گرفته در آزمونهای نهایی بودند.
نظر شما